Για τις νομοθετικές προτάσεις που σχετίζονται με την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων αναμένεται να ενημερωθεί εντός της εβδομάδας ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ενημερώσουν τον κ. Μαυραγάνη για τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με σκοπό την κατάργηση του ΚΒΣ

Οι Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών έχουν ήδη τεθεί υπόψη της τρόικα, ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν καθώς είχε προγραμματισθεί να ενσωματωθούν στο νόμο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος ακόμη δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή.

Με τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών επέρχονται αλλαγές ή καταργείται σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία θεώρησης των βιβλίων και των στοιχείων, επεκτείνεται η δυνατότητα τήρησης των παραστατικών και των δελτίων αποστολής σε ψηφιακή μορφή, καθιερώνεται η υποχρέωση τήρησης ηλεκτρονικού φακέλου από τις επιχειρήσεις, καταργείται σειρά φορολογικών βιβλίων τα οποία μέχρι σήμερα τηρούνταν και επέρχονται αλλαγές και σε μια σειρά από πρόστιμα και ποινές.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook