Για μια ακόμη φορά, Ρουμάνοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας την ώρα που έκλεβαν εξωλέμβιες μηχανές και άλλα εξαρτήματα από σκάφη! Η νέα σύλληψη, που επιβεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι στη χώρα μας δρα οργανωμένο κύκλωμα, έγινε στη Νέα Καρβάλη Καβάλας όταν αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης εντόπισαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 23 και 34 χρόνων που είχαν μαζί τους μια εξωλέμβια μηχανή, ένα ντεπόζιτο βενζίνης 12 λίτρων, έναν κόφτη και μια σακούλα με εργαλεία.

Οι Ρουμάνοι ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει την εξωλέμβια από ένα σκάφος στο δημοτικό διαμέρισμα Αγιάσματος του Δήμου Χρυσούπολης Καβάλας. Είχαν, μάλιστα, επιχειρήσει να κλέψουν και τη μηχανή ενός δεύτερου, αλλά δεν τα κατάφεραν και άρπαξαν το… ντεπόζιτο! Ήταν η δεύτερη φορά που καταγράφονται παρόμοιες κλοπές στην περιοχή της Καβάλας.

Στις 22 Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν διαρρήξει ένα συνεργείο συντήρησης και επισκευής μηχανών σκαφών στην Άσπρη Άμμο και έκλεψαν επτά εξωλέμβιες μηχανές πελατών αξίας 30.000 ευρώ!

Κλοπές εξωλέμβιων γίνονται συχνά σε διάφορα σημεία της χώρας:

• Στις 18 Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν κλέψει τις μηχανές από επτά σκάφη σε ένα αλιευτικό καταφύγιο στο Αχλάδι Πελασγίας και στο λιμανάκι στις Ράχες Φθιώτιδας, αφήνοντας τις βάρκες να παραδέρνουν στα ανοιχτά!
• Τον Ιανουάριο είχαν γίνει μέσα σε λίγες ώρες τρεις διαρρήξεις σε ισάριθμα καταστήματα τριών διαφορετικών περιοχών της Ηλείας με λεία εξωλέμβιες.
• Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν συλληφθεί τρεις Ρουμάνοι που είχαν κλέψει τουλάχιστον 20 κινητήρες σκαφών από τα Λουτρά Αιδηψού, την Ερέτρια και την Χαλκίδα και τις μετέφεραν με πλαστά έγγραφα φορτωτικής στην πατρίδα τους.
• Τις ίδιες μέρες είχαν συλληφθεί άλλοι δύο Ρουμάνοι στην Θεσσαλονίκη, που είχαν κλέψει… 47 εξωλέμβιες μηχανές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ από έξη εταιρείες πώλησης σκαφών και από μια μαρίνα!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook