Η ελληνική πλευρά μπορεί τώρα να αξιώσει μια σειρά από μέτρα που να συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, κυρίως, όμως, θα πρέπει να ζητήσει πως ό,τι ισχύει για την Ισπανία, την Ιταλία κα τη Ιρλανδία θα πρέπει να ισχύσει άμεσα και για την Ελλάδα, επισημαίνει σε δήλωση του, την Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Δηλαδή, διευκρινίζει, τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών «να μην καταγραφούν στο δημόσιο χρέος μας, αλλά να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακά μέτρα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Η αίσθηση που απορρέει από τα συμπεράσματα της Συνόδου, λέει ο κ. Κορκίδης, «είναι πως η Ευρώπη για ακόμα μία φορά θέτει στόχους, υπογραμμίζει τη σημασία τους, δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, αλλά στο τέλος και μάλιστα πολύ αργά, συνειδητοποιεί τις δυσκολίες μετατροπής των λόγων και των υποσχέσεων σε πράξη».

Οι θέσεις της ΕΣΕΕ που ζητούσαν από την κυβέρνηση μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και όχι μέτρα «στραγγαλισμού» των επιχειρήσεων, βιώσιμο φορολογικό σύστημα και όχι φοροκαταιγίδες, ρευστότητα στην αγορά και όχι κλειστές στρόφιγγες, δικαιώνονται έστω και με καθυστέρηση, επισημαίνει ο κ. Κορκίδης.

«Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί», προσθέτει, «είναι κατά πόσο οι σοβαρές και τόσο αναγκαίες εξαγγελίες της ΕΕ δεν θα μείνουν για άλλη μια φορά στα χαρτιά».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook