Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας Ανακύκλωση Ε.ΠΑ.ΝΑ. ΑΕ Ηρακλείου Κρήτης, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Ασφάλισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε απεργία από τις 29 Μαρτίου 2011, λόγω μειώσεων που θέλησε να επιβάλλει η εργοδότρια εταιρεία στην μισθοδοσία τους, εξέφρασαν στον κ. Νικολόπουλο τις απόψεις τους και αυτός από την πλευρά του, εξέφρασε την πρόθεσή του για εξαντλητικό διάλογο με όλες τις πλευρές, βέβαιος πως μπορεί να βρεθεί λύση και να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στην βιομηχανική μονάδα του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί πως είναι συνεχείς οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης σε μονάδες της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στο Καζίνο Πάρνηθας, ενώ την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ενώ αύριο, Τρίτη 3 Ιουλίου, ο κ. Νικολόπουλος θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση για το γνωστό ζήτημα της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το αδιέξοδο με τους Έλληνες ενωμένους. Και αυτό σημαίνει πως εργοδοσίες και εργαζόμενοι θα πρέπει, με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση, να μπορούν να συνεννοούνται και να βρίσκουν λύσεις. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, τον οποίο θα επιδιώκουμε πάντα, με τελικό στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας παραγωγικών μονάδων της χώρας» τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook