Σε ατμόσφαιρα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έγινε το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης (ΓΑΔΚ) από τον απερχόμενο Διευθυντή Φώτη Γεωργόπουλο στον νέο Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Κρήτης Μανώλη Παραβολιδάκη.
«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου τόσο σημαντικές που δεν αποτυπώνονται σε προτάσεις, ούτε περιγράφονται με λόγια. Εκφράζονται μόνο με συναισθήματα…».

Με την φράση αυτή ξεκίνησε το καλωσόρισμα του νέου Διευθυντή αλλά και τον αποχαιρετισμό του από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αποστρατευθείς τέως Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Κρήτης , στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Γεωργόπουλος.

Μετά από σύντομη αναδρομή στην πορεία του στην ΕΛ.ΑΣ. ο κ.Γεωργόπουλος δεν έκανε απολογισμό του έργου του στην Κρήτη λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Προτιμώ τον απολογισμό να τον κάνουν οι συνάδελφοί μου και οι πολίτες της Κρήτης».

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του και τους πολίτες της Κρήτης , απευθυνόμενος στον νέο ΓΑΔΚ , εμφανώς συγκινημένος , με δάκρυα στα μάτια του είπε :
«Φίλε Μανώλη. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου. Υπήρξες πολύτιμος συμπαραστάτης και ακούραστος συνεργάτης μου. Γνωρίζω τις ικανότητές σου και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις στα νέα σου καθήκοντα».

Ο νέος ΓΑΔΚ

Από την πλευρά του ο νέος ΓΑΔΚ , υποστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης δεσμεύτηκε ότι και από την νέα του θέση θα τηρήσει το βασικό στόχο που είναι «να προασπίζουμε την ασφάλεια της κοινωνίας και να προστατεύουμε τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Επεσήμανε πως αναλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη «γιατί ως Κρητικός οφείλω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες των συμπατριωτών μου»

Αναφερόμενος και στις σημερινές συνθήκες τόνισε πως «ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πλήττουν την χώρα μας, εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή….»

Τέλος κάλεσε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΓΑΔ Κρήτης να συμπορευτούν στην κοινή προσπάθεια και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό…»

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Χανίων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Χρήστος Μαρκογιαννάκης τόνισε ιδιαίτερα το σημαντικό έργο των αστυνομικών , άφησε αιχμές για την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και μέσων και εξέφρασε την πεποίθησή του πως και ο νέος ΓΑΔ Κρήτης θα ανταποκριθεί στο καθήκον του με την ίδια επιτυχία με τον απερχόμενο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι Μητροπολίτες Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός και Κισάμου-Σελίνου Αμφιλόχιος, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, οι διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων των Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού, εκπρόσωποι των αστυνομικών.

Στην τελετή παρέστησαν και πολλοί εκπρόσωποι των φορέων και της αυτοδιοίκησης από ολόκληρη την Κρήτη.

Δείτε εδώ ευχαριστήρια επιστολή του τέως Γενικού Αστ/κου Δ/ντή Κρήτης Φώτη Γεωργόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook