Πρώτη είδηση στην ενότητα Repubblica TV της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica είναι τα εγκαίνια καταστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για Έλληνες αναξιοπαθούντες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Στο αφιέρωμα της ιταλικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της μορφή που φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα καταρρέει», δημοσιεύεται βίντεο, που έχουν δει σχεδόν 2.500 χρήστες, με λήψεις από το εσωτερικό του καταστήματος αλληλεγγύης που απευθύνεται αποκλειστικά σε «όσους έχουν ελληνικό αίμα», όπως γράφει χαρακτηριστικά η Repubblica.

Στο κείμενο που συνοδεύει τα πλάνα αναφέρεται ότι «το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή άνοιξε στην περιφέρεια της Αθήνας ένα κατάστημα τροφίμων με χαμηλές τιμές ή σε αρκετές περιπτώσεις δωρεάν, στο οποίο όμως θα έχουν πρόσβαση μόνο άνθρωποι με ελληνική εθνικότητα».

Επίσης μεταφέρονται κι οι δηλώσεις του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου που κάνει λόγο για στήριξη αποκλειστικά ελληνικών οικογενειών «που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook