Η υπαγωγή της Ελλάδας στο πακέτο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για την απευθείας τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση από τον μόνιμο μηχανισμό ευρωστήριξης ESM δείχνει αδύνατη, προς το παρόν τουλάχιστον, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, o Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα δεν είναι «παρόμοια» (σ.σ. με Ισπανία και Ιταλία) περίπτωση και συνεπώς δεν θα αντιμετωπισθεί με παρόμοιο τρόπο.

Ο κ. Άσμουσεν είπε ακόμα ότι η αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας είναι βασική προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, και διαμήνυσε ότι πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

 Ο κ. Άσμουσεν ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των βασικών στόχων του προγράμματος».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο.

Υποστήριξε, τέλος, ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ήδη ψηφιστεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook