Δεκαέξι σκιώδεις υπουργούς παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας έτσι μία σκιώδη κυβέρνηση, που θα αναλάβει το βάρος της παρακολούθησης της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδριάζει στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκιώδης υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης, Ανάπτυξης και Υποδομών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, Εξωτερικών η Ρένα Δούρου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, Γεωργίας ο Θανάσης Πετράκος, Μακεδονίας Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου, Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Σημειώνεται ότι ήδη τον τομέα Εθνικής Άμυνας έχει αναλάβει ο Θοδωρής Δρίτσας και τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας ο Τάσος Κουράκης. Οι σκιώδεις υπουργοί θα είναι επικεφαλής ομάδας πέντε βουλευτών και ενός ικανού αριθμού επιστημονικών συνεργατών, για να ελέγχουν το έργο της κυβέρνησης, αλλά και να ετοιμάζουν προτάσεις νόμου στον τομέα τους.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook