Τα εκκαθαριστικά – φωτιά από την Εφορία που λαμβάνουν αυτές τις μέρες 500.000 φορολογούμενοι, τα οποία ταχυδρομήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Χρεωστικά είναι τα επτά στα δέκα εκκαθαριστικά σημειώματα που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι, καθώς περίπου 330.000 είναι χρεωστικά και μόλις 170.000 είναι μηδενικά και πιστωτικά.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν την εφορία είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων την 1η μέχρι το τέλος Ιουλίου, την 2η μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την 3η μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.

Με την έκδοση της νέας αυτής, 3ης σειράς εκκαθαριστικών, οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν εκκαθαριστεί φθάνουν πλέον τα 1,4 εκατομμύρια.

Υπολείπονται προς εκκαθάριση τουλάχιστον άλλες 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις, πολλές από τις οποίες αναμένεται να εκκαθαριστούν εντός του Ιουλίου, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο ο αριθμός των φορολογουμένων των οποίων οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά και οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά φόρων υποχρεωτικά σε δύο δόσεις ή ακόμη και εφάπαξ.

Είναι ενδεικτικό πως από τα 1.403.446 σημειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να εισπράξει 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ που εισπράχθηκε πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook