Μια εβδομάδα διορία έλαβαν μετανάστες που έχουν καταστήματα στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια να κλείσουν τα ρολά και να φύγουν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδίων και Ελλήνων  γειτόνων τους τις «προειδοποιήσεις» απηύθυνε ομάδα 40 νεαρών με μαύρες μπλούζες και ελληνικές σημαίες που επέβαιναν σε μηχανάκια. Η διορία έληξε την Δευτέρα, αλλά οι μετανάστες δεν έφυγαν. Την Πέμπτη στην περιοχή οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο αριστερές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το προηγουμενο Σάββατο μια «μηχανοκίνητη φάλαγγα» σταμάτησε μπροστά από τα τέσσερα μαγαζιά στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια και περίπου 40 νεαροί φώναξαν στους καταστηματάρχες, μετανάστες από το Πακιστάν: «Κλείστε τα! Έχετε μία εβδομάδα».

Την ίδια ημέρα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Οι μετανάστες της Πλατείας Αγίου Νικολάου λένε ότι μία από τις στάσεις ήταν μπροστά από τις πόρτες τους. Το συμβάν επιβεβαιώνουν και έλληνες ιδιοκτήτες γειτονικών καταστημάτων.

Ο Ιμπραήμ Μουχάμαντ βρισκόταν πίσω από τον πάγκο του παντοπωλείου του όταν άκουσε τις φωνές. «Είχαν μαζευτεί στην πλατεία και έδιωχναν μετανάστες. \”Φύγετε και μην ξαναπατήσετε εδώ\”, τους έλεγαν. Ευτυχώς, δεν έπεσε κανείς στα χέρια τους. Οι απειλές ήταν μόνο στα λόγια. Πλησίασαν έως τις βιτρίνες μας αλλά δεν μπήκαν μέσα. Είπαν να κλείσουμε. Να μη δουλεύουμε όποτε έρχονται εδώ. Σε επτά ημέρες να μην ανοίξει κανείς», λέει ο 36χρονος Πακιστανός.

Μία εβδομάδα μετά, τα ρολά των καταστημάτων δεν κατέβηκαν. Μόνο ένας μετανάστης εδώ και καιρό έχει κλείσει το μαγαζί του, σύμφωνα με ομοεθνείς του, φοβούμενος για την ασφάλειά του.

«Οι μηχανοκίνητες φάλαγγες και τα πογκρόμ κατά μεταναστών από φασιστοειδή στη Νίκαια του Πειραιά αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία. Το κράτος και ο νόμος δεν μπορούν να μένουν απαθείς στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Την Πέμπτη στην περιοχή οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο αριστερές οργανώσεις.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook