"Η διακοπή ηλεκτροδότησης του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Χανίων – άλλο ένα μνημονιακό χτύπημα στον αθλητισμό" επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρονται και τα εξής :

"Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του ΕΑΚ Χανίων από τη ΔΕΗ, είναι ακόμα ένα περιστατικό, ενδεικτικό της κατάρρευσης στην οποία έχει περιέλθει ο αθλητισμός εξ αιτίας του μνημονίου.

Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πότε θα καλύψει τις οφειλές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς το ΕΑΚ Χανίων και προς όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα της χώρας, ούτως ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν χωρίς αναστολές τη κοινωνική λειτουργία τους.

Με τη καραμέλα της λήψης αποφάσεων με δήθεν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν μπορεί να αγνοούνται οι κοινωνικές συνέπειες που δημιουργούνται από αυτές.

Ο κίνδυνος ακύρωσης μιας τόσο σημαντικής, όχι μόνο για τα Χανιά αλλά για όλη την Ελλάδα, διοργάνωσης όπως είναι τα «Βενιζέλεια», ή ο εξοβελισμός χιλιάδων αθλητών και χρηστών του σταδίου, του κολυμβητηρίου και της αντισφαίρισης, δεν μπορεί να προκύπτουν με τόση ευκολία και ανευθυνότητα.

Τέλος, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ρεύμα σαν κοινωνικό αγαθό και η ανάγκη διαφορετικής πολιτικής για τη ΔΕΗ, με στήριξη όχι μόνο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά και κάθε κοινωνικής δραστηριότητας, όπως ο αθλητισμός."