Συγκλονιστικές διαστάσεις έχει πάρει η εξάπλωση ενός νέου ναρκωτικού που μετατρέπει τους χρήστες σε βίαια όντα, χωρίς καμία συναίσθηση της κατάστασής τους.

Το νέο αυτό ναρκωτικό κυκλοφορεί με την ονομασία «άλατα μπάνιου» λόγω της ομοιότητάς του στην όψη και στην αφή με τα άλατα που χρησιμοποιούνται για χαλαρωτικά μπάνια και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και κυρίως στις ΗΠΑ.

Το ναρκωτικό προκαλεί τρόμο καθώς οδηγεί τους χρήστες στον κανιβαλισμό. Όσοι το έχουν λάβει εμφάνισαν παράνοια, έντονη διέγερση, παραισθήσεις, είχαν τάσεις αυτοκτονίας αλλά και επιθετικότητα που κατέληγε σε κανιβαλισμό, όπως υποστηρίζει το «iatropedia.gr».

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας… είναι, όμως, πραγματικότητα.

Κυρίως στην Αμερική έχει λάβει απίστευτες διαστάσεις καθώς έχουν συλληφθεί χρήστες να επιτίθενται σε περαστικούς με σκοπό να τους κατασπαράξουν. Οι αρχές είναι ανήμπορες να καταπολεμήσουν αυτό το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο δεδομένου ότι είναι παράνομο αν και οι χρήστες το βρίσκουν εύκολα ακόμα και μέσω διαδικτύου.

Ήδη έχουν καταγραφεί βίαιες συμπεριφορές, με πιο γνωστή αυτή στο Μαϊάμι με χρήστη να έχει κατασπαράξει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου ενός άστεγου κάτω από μια γέφυρα και εκείνη που αφορά την 35χρονη μητέρα η οποία κυνηγούσε γυμνή το 3χρονο παιδί της για να το φάει, ενώ προηγουμένως το είχε γρονθοκοπήσει.

Τους τελευταίους μήνες οι φήμες είχαν φθάσει εδώ και καιρό και στις αρμόδιες ελληνικές υγειονομικές αρχές και πλέον υπάρχει η ανησυχία ότι το επικίνδυνο, χημικό, ναρκωτικό μπορεί να εξαπλωθεί και να φθάσει και στη χώρα μας. Άλλωστε έχει εισχωρήσει και στην Ευρώπη και κάνει ήδη «θραύση» στη Γερμανία. Και εκεί οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά κάνοντας απλώς προσπάθειες να εντοπίσουν όσους διακινούν το ναρκωτικό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook