Δεκαέξι σκιώδεις υπουργούς παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας έτσι μία σκιώδη κυβέρνηση, που θα αναλάβει το βάρος της παρακολούθησης της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα ονόματα των βουλευτών που θα παρακολουθούν ανα τομέα το έργο της Κυβέρνησης.

Σκιώδης υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, Εξωτερικών η Ρένα Δούρου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, Μακεδονίας Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου, Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Τον τομέα Εθνικής Άμυνας έχει αναλάβει ο Θοδωρής Δρίτσας, τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας ο Τάσος Κουράκης, Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη, Υποδομών η Θεανώ Φωτίου και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου. Οι σκιώδεις υπουργοί θα είναι επικεφαλής ομάδας πέντε βουλευτών και ενός ικανού αριθμού επιστημονικών συνεργατών, για να ελέγχουν το έργο της κυβέρνησης, αλλά και να ετοιμάζουν προτάσεις νόμου στον τομέα τους.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την σύσταση τετραμελούς επιτροπής, με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο, υπεύθυνης για την παρακολούθηση του Μνημονίου αλλά και την λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη της επιτροπής θα είναι οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Δραγασάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστούν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπεύθυνος για θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αρμοδιότητα τα θέματα Εμπορίου, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας ενώ ο Παναγιώτης Κουρουπλής στον τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τέλος, στο Προεδρείο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται με τον Γιάννη Δραγασάκη σε θέση Αντιπροέδρου.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook