Τον δράστη, που ενώ ήταν πάνω με το μηχανάκι του, έβαλε το πρωί της Κυριακής σημάδι τα δύο αδέσποτα σκυλιά, τα οποία ζούν στον κόμβο για Καλέσα στο Ηράκλειο Κρήτης και πυροβόλησε προς το μέρος τους με το αεροβόλο όπλο του εντόπισε τελικά η Αστυνομία.

Όπως μας πληροφόρησε η Γεωργία Στεφανάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση», ο δράστης τηλεφωνικά παραδέχτηκε την πράξη του στον αστυνομικό κ. Καροφυλάκη, που τον αναζήτησε από το Α.Τ. Αγ. Μύρωνα Ηρακλείου.

Ένας φύλακας, ο οποίος εργάζεται σε εταιρία σεκιούριτι, για τη φύλαξη των μαντριών είχε δει τον δράστη και κράτησε και τον αριθμό κυκλοφορία του μπλε Paggio, το οποίο οδηγούσε και μάλιστα φωνάζοντας του προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Τα δύο σκυλιά τρομαγμένα και προφανώς χτυπημένα απομακρύνθηκαν και κανείς δεν γνωρίζει, που βρίσκονται. Σήμερα εναντίον του δράστη θα καταθέσει και η κα Στεφανάκη, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία.

Ο φύλακας αμέσως μετά το συμβάν ενημέρωσε την εταιρία του, και στη συνέχεια έστειλε email στο φιλοζωικό σωματείο καταγγέλοντας το γεγονός, όμως ο ίδιος αρνείται να καταθέσει αυτό, που είδε, στην Αστυνομία!zoosos.gr