Τριάντα πέντε θεατρικές παραστάσεις, δέκα συναυλίες, έξι παραδοσιακές βραδιές και μία παράσταση χορού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012», το οποίο διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

«Φέτος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, πραγματοποιούνται στο νέο υπαίθριο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

«Στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, η ανάγκη για ψυχαγωγία, αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, γίνεται όλο και πιο επιτακτική», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι «για το λόγο αυτό, το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι Χανιά 2012”, αποκτά ξεχωριστή σημασία».

«Ο Δήμος μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το συνεχές και έντονο ενδιαφέρον του για μια ολοκληρωμένη και συνεχή πολιτιστική προσφορά, που προάγει όχι απλά το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών μας, σε αυτό που ονομάζουμε Πολιτιστική Δημιουργία», είπε ακόμη ο κ. Δήμαρχος, ανακοινώνοντας ότι τα εγκαίνια του νέου θεάτρου θα γίνουν την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 9 μ.μ., με συναυλία από το χανιώτικο μουσικό σχήμα «Οκτάβα», και ελεύθερη είσοδο.

«Ποικίλες εκδηλώσεις θα ομορφύνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν στιγμές δημιουργίας και πολιτισμού», ανέφερε εξάλλου ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης.

«Ο σεβασμός στην παράδοση και την τοπική δημιουργία, τα ποικίλα είδη των εκδηλώσεων με θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς και οι παραδοσιακές βραδιές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά και του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού, με τις εκδηλώσεις του να πραγματοποιούνται τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και περιφερειακά, καλύπτοντας το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Χανίων. Κριτήριό μας η ποιότητα και ικανοποίηση των προτιμήσεων και των πιο απαιτητικών θεατών», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης.

«Ως Χανιώτισσα, ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι υπερήφανη, που ο Δήμος μας απέκτησε επιτέλους ένα θέατρο αντάξιο της πολιτιστικής του ιστορίας. Ένα θέατρο ήπιας μορφής, που φτιάχτηκε με σεβασμό για να ενταχθεί και να εναρμονιστεί απόλυτα στον αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Τάφρου», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη.

«Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες, για πρώτη φορά, εκτός από το Νέο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, θα πραγματοποιηθούν και στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ, περιλαμβάνουν 35 θεατρικές παραστάσεις, 10 συναυλίες, 6 παραδοσιακές βραδιές και 1 παράσταση χορού», συνέχισε η κα Αγγελάκη και συμπλήρωσε:

«Καταξιωμένοι καλλιτέχνες του πενταγράμμου, όπως, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Κώστας Χατζής, κ.α., καθώς και του θεάτρου, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Άννα Βαγενά, κ.α., θα μας χαρίσουν μοναδικές πολιτιστικές βραδιές τα βράδια του καλοκαιριού».

Σημειώνεται ότι και φέτος θα διατεθούν σε κοινωνικούς φορείς τα δωρεάν εισιτήρια που χορηγούν στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ τα σχήματα και για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Κοινωφελή Επιχείρηση, στο τηλ. 28210 34200.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 2 – Τρίτη 3 – Τετάρτη 4 – Πέμπτη 5 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αριστοφάνη «Όρνιθες»

Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης, παρακμιακής, μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή, σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση. Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών», δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου, της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό.

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου : Γιάννης Κακλέας – Μουσική : Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνικά : Μανόλης Παντελιδάκης – Κοστούμια : Βάλια Μαργαρίτη, Μ. Παντελιδάκης
Χορογραφίες : Κυριάκος Κοσμίδης – Φωτισμοί : Γιώργος Τέλλος
Μουσική επιμέλεια, διδασκαλία : Αλέξιος Πρίφτης

Παίζουν οι ηθοποιοί : Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος , Κώστας Μπερικόπουλος , Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, κ.α.
Χορεύουν : Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero
Συμμετέχει ο τραγουδιστής : Σταύρος Σιόλας

Διοργάνωση : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης
Είσοδος : 20 € (προπώληση 17 €) – 15 € – 12 €

Τετάρτη 4 Ιουλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
Δημήτρης Μπασλάμ
Μουσική παράσταση radio ΖουΜπαΜπαΛι
Τα τραγούδια του Δημήτρη Μπασλάμ μέσα από τα τέσσερα μουσικά του παραμύθια δημιουργούν όλα μαζί μια νέα διασκεδαστική μουσική παράσταση. Μια παράσταση βασισμένη κυρίως στα τραγούδια του λυρικού Γαργαληστή, του εύθυμου Αγησίλαγου, της σύγχρονης Θυμωμένης Μπετονιέρας και του κινηματογραφικού Βαρύτονου. Μια ζωντανή ορχήστρα οκτώ μουσικών μας μεταφέρει με το κέφι και την εξωστρέφειά της από τις παιχνιδιάρες Πυγολαμπίδες Κολυμβήτριες στην χορευτική Σαλοπέτα, κι από τον κουρασμένο Ήλιο στα κίτρινα κατακίτρινα Λεμονόψαρα και στην βουλιμική Θεία που όλο και κάτι θέλει. Αυτά και πολλά ακόμα τραγούδια σε μια συναυλία για παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες, νονούς, θείες, γιαγιάδες … Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μουσικής. Της ζωντανής μουσικής.

Συμμετέχουν :
Δημήτρης Μπασλάμ – Μπάσο, Χρήστος Παππάς, Φαγκότο
Edi Spaapen – Κρουστά, Θανάσης Dzingovic – Ακ. Κιθάρα
Λουίζα Σοφιανοπούλου – Τραγούδι, Γιάννης Μαρίνος – Τρομπόνι
Λευτέρης Τσικουρίδης – Μαντολίνο – Μπάντζο – Γιουκαλίλι
Ορέστης Μπενέκας – Αναλογικά synthesaizer Μελόντικα

Διοργάνωση : Εταιρεία «Κατσαρόλα»
Είσοδος : 8 €

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook