Στο πλαίσιο των τιμητικών βραβεύσεων που έχει καθιερώσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της περιοχής μας, παραβρέθηκε σήμερα Τρίτη 3/07/2012, το διεθνές κανάλι της Ολλανδίας RTL με σκοπό να κινηματογραφήσει την προγραμματισμένη βράβευση Ολλανδών επισκεπτών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ανταποκρίτρια του Ολλανδικού καναλιού RTL, κ. Sylvia Brendly, η οποία πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα, και αποφάσισε να κάνει ένα ρεπορτάζ με στόχο να αναδείξει την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, προκειμένου να αλλάξει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και που ίδια όπως είπε, θεωρεί «υπερβολική»!

Το ζευγάρι από την Ολλανδία Anneke και Rob Zijlemaker καθώς και την κ. Maria Grolle τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο μας με τη συνεχή παρουσία τους τα τελευταία 10 χρόνια!

Οι Ολλανδοί φίλοι μας ένιωσαν περήφανοι, γιατί όπως δήλωσαν είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο και να αναδείξουν τη θετική εικόνα της χώρας μας και ιδιαίτερα τη Κρήτης. Αγαπούν πολύ τους ανθρώπους της περιοχής μας, έχουν αναπτύξει φιλίες ζωής και νιώθουν σαν το σπίτι τους! Τόνισαν επίσης ότι νιώθουν ασφαλείς και ήσυχοι χωρίς να διακρίνουν κάποια αλλαγή στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι παραμένουν χαμογελαστοί και φιλόξενοι όπως πάντα. Άλλωστε το όνειρό τους είναι να αγοράσουν εδώ ένα σπίτι και να μείνουν για πάντα.

Η δημοσιογράφος του Ολλανδικού καναλιού πήρε συνέντευξη από το Δήμαρχο καθώς και από τους Ολλανδούς φίλους μας. Το ρεπορτάζ θα προβληθεί στις ειδήσεις προσεχώς σε μεγάλη εμβέλεια καθώς το RTL εκπέμπει δορυφορικά.

Στη διάρκεια των βραβεύσεων παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη και η υπεύθυνη του Ολλανδικού Σχολείου στην περιοχή μας, κ. Αννέτα Παπαδοπούλου, η οποία βοήθησε στην πραγματοποίηση του ρεπορτάζ με τα άψογα Ολλανδικά της.

Αναμνηστικά δώρα προσέφερε ο κ. Κουνενάκης, στους και Rob Zijlemaker καθώς και την κ. Maria Grolle και στη δημοσιογράφο του Ολλανδικού RTL, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο.