Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ, θα επιτύχει η Ελλάδα δήλωσε από το βήμα του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίοδο 2013 - 2014 θα έχει επιτευχθεί η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αναφέρθηκε πάντως στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των τραπεζών προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει κατανείμει έως σήμερα 18 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού τους κόστους, καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί, ενώ επιπλέον, έχουν περικοπεί τόσο οι αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών όσο και εργαζόμενων.

Παράλληλα, συμπέρανε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και πως θα πρέπει να αναληφθεί η αντίστοιχη πολιτική ευθύνη η οποία θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.