Ένταση επικράτησε και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, όπου ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε θέση μάχης, μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους από την Συρία, στις 23 Ιουνίου.

Το επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας διέταξε σήμερα την άμεση απογείωση μαχητικών αεροσκαφών F-16, αφού μεταγωγικά ελικόπτερα των συριακών ένοπλων δυνάμεων εντοπίστηκαν να πετούν κοντά στα σύνορα, αλλά δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συνολικά έξι μαχητικά, τέσσερα από τη βάση του Ιντσιρλίκ και δύο από την Μπατμάν, απογειώθηκαν κατεπειγόντως όταν τα συριακά ελικόπτερα εντοπίστηκαν να πετούν νότια της τουρκικής επαρχίας Χατάι, 1,7-4,5 ναυτικά μίλια (περίπου 3-8 χλμ.) από τα σύνορα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι όποιος πλησιάσει στα σύνορα της χώρας του θα αντιμετωπιστεί ως εχθρός και έχει ενισχύει την στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με την Συρία.
Ο Σύρος πρόεδρος από την άλλη, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, έκανε σήμερα ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις προκλήσεις του Ερντογάν.

«Δεν θα επιτρέψω η ένταση με την Τουρκία να μετατραπεί σε ανοικτή πολεμική σύρραξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπασάρ αλ Άσαντ και είπε ότι η Συρία δεν έχει συγκεντρώσει και ούτε θα συγκεντρώσει δυνάμεις κατά μήκος της τουρκικής μεθορίου, όποια οδό και αν ακολουθήσει η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook