Μία ακόμα συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προκειμένου να «κλείσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αλλά και της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η διαδικασία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα αναγνώσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την σοβαρή εγχείριση στο δεξί μάτι.

Ο πρωθυπουργός σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, προεδρεύει συσκέψεων στην οικία του στην Κηφισιά, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα έχει και την πρώτη του, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την τρόικα ως πρωθυπουργός (13:00).

Επίσης, με βάσει τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου (10 πμ). Αμέσως μετά (11 πμ) ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Μαζί με τον κ. Στουρνάρα θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, και ο βουλευτής Καρδίτσας Κ. Τσιάρας ως υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook