Αρνητική απέναντι στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.

\”Δεν βρίσκομαι σε διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση\”, απάντησε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ερώτηση αν το Ταμείο είναι ανοικτό στην επανεξέταση του προγράμματος στο πλαίσιο των επαφών με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Αντίθετα, καθώς η ομάδα του ΔΝΤ ξεκινά την αξιολόγηση του προγράμματος στο πλαίσιο της επίσκεψης της τρόικας μέσα στις επόμενες ώρες η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο αυτή τη στιγμή \”βρίσκεται σε διάθεση για την ανακάλυψη των δεδομένων\”.

Στρέφοντας την προσοχή της στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειες της στο πρόγραμμα για τις αγορές ομολόγων για να βοηθήσει να αμβλύνει τις πιέσεις από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αντί να μειώσει τα επιτόκια της.

Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένως αναφέρει ότι η ΕΚΤ έχει μεγαλύτερα περιθώρια για να μειώσει τα επιτόκια της. \”Αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι το καλύτερο κανάλι αυτή την περίοδο\” λόγω των διαφορετικών αναγκών των κρατών μελών της Ευρωζώνης\”, δήλωσε.

\”Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα για τις αγορές τίτλων είναι πολύ πιο επιλεκτικό και θα μπορούσε να τεθεί σε χρήση πιο αποτελεσματικά\”, πρόσθεσε.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook