Με περισσότερες από 300 συμμετοχές από νέα παιδιά που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής ξεκίνησε και για φέτος το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος τους Ross Daly στο Χουδέτσι και θα κρατήσει μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη.

Με 10 χρόνια λειτουργίας πλέον, με εκατοντάδες μουσικούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό να έχουν περάσει ήδη από τα σεμινάρια, με εμφανή οικονομική ωφέλεια για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή και με κόστος συμμετοχής που παραμένει καθηλωμένο τα τελευταία χρόνια, ο Λαβύρινθος αντιστέκεται σθεναρά και ήσυχα στον …Μινώταυρο της κρίσης που κατατρώει τον πολιτισμό.

Μίλησα με τον Ross σήμερα σε μια σύντομη συνέντευξη. Μου είπε για το παράπονό του για τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου για ενίσχυση του εργαστηρίου. Υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν ποτέ.

Δεν κρίθηκε ως “αναπτυξιακού” χαρακτήρα η δική μας δουλειά, μου είπε. «Ανάπτυξη» είναι μόνο τα αεροδρόμια, οι δρόμοι και τα λιμάνια. Η μουσική και ο πολιτισμός δεν είναι «αναπτυξιακά» επιλέξιμες δαπάνες… Μα από πότε ταυτίσαμε την «ανάπτυξη» με την οικονομική διόγκωση, αναρωτήθηκε..

Καλή ερώτηση, του είπα.

Ας απαντήσει ο καθένας μας κατά βούληση…

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook