Το Δήμο Μινώα Πεδιάδας πρόκειται να επισκεφθεί και σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 η Α.Θ.Μ. ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Ο Πατριάρχης θα βρεθεί στο Αρκαλοχώρι έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου, εν όψει της πανήγυρης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτη.

Στα πλαίσια αυτά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην ανακήρυξη του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ ως Επίτιμου Δημότη Μινώα Πεδιάδας, λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ποιμαντικό του έργο και τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον τόπο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Αρκαλοχώρι, έχοντας στενούς πνευματικούς, αλλά και συναισθηματικούς δεσμούς με την περιοχή.

Η ανακήρυξη θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια ειδικής τελετής σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 12:00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου.
 
Στη διάρκεια της παρουσίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Αρκαλοχώρι
την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας  για σήμερα έχει ως εξής:

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

• 7.00 π.μ.: Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Ιεροσολυμίτη στο Αρκαλοχώρι.

• 12:00 μ.μ.: Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας – Τελετή ανακήρυξης του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου ως Επίτιμου Δημότη Μινώα Πεδιάδας. (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook