Στις 10 το πρωί της Παρασκευής ξεκινά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις παρουσίες και τις απουσίες από τη Συνδιάσκεψη, αφού κορυφαία στελέχη -όπως η Άννα Διαμαντοπούλου- δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα συμμετάσχουν ή όχι. Μέσω της Συνδιάσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί άνοιγμα τόσο στη ΔΗΜΑΡ όσο και στους Οικολόγους, αφού έχουν προσκληθεί στελέχη και των δύο κομμάτων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Δημοκρατική Αριστερά θα εκπροσωπηθεί από τον γραμματέα του κόμματος Σπύρο Λυκούδη, όπως επίσης και από τον εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Όσον αφορά στις παρουσίες και τις απουσίες από τη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με Τα Νέα, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει το «παρών», αλλά αίνιγμα αποτελεί η στάση που θα ακολουθήσει η Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας με συνεργάτες της, έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την παρουσία της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όπως έχει εξηγήσει, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους έχει επέλθει η ρήξη της με τον Ευ.Βενιζέλο.

Το «παρών» στη Συνδιάσκεψη αναμένεται να δώσει και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος όμως αν τελικώς εμφανιστεί στο ΣΕΦ δεν προτίθεται να ζητήσει τον λόγο ή να κάνει κάποια παρέμβαση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα ακολουθήσει και ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας ένα ακόμη άνοιγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επαναλάβει ότι «σας θέλω όλους μαζί μου», πως «είμαστε η παράταξη των Ελλήνων σοσιαλιστών και δημοκρατών» και ότι επιδιώκει ένα κόμμα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που αποδέχονται τις αρχές και τις θέσεις του, αποκεντρωμένο, με σεβασμό στις περιφερειακές του εκφράσεις, «ένα κόμμα συλλογικό διανοούμενο» της σύγχρονης εποχής.

Επίσης, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αυτοοργάνωσης και θα καλέσει όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους προοδευτικούς πολίτες που νιώθουν ότι ανήκουν στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας, μέσα από τις οποίες θα προκύπτουν οι νέες οργανώσεις.

Τέλος, αναμένεται να ζητήσει από τους υποψηφίους του κόμματος, τα ενεργά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, τα παλαιά στελέχη, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και τα στελέχη των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων να στηρίξουν τη διαδικασία της αυτοοργάνωσης  ανανεώνοντας την ιδιότητα του μέλους της παράταξης.

 

in.gr