Ως μεγάλο στοίχημα, το οποίο θα κερδηθεί από τον Δήμο Χανίων, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, την ανάπλαση του Δ.Σ. Περιβολίων.

Ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι θα γίνει ότι περνάει από το χέρι της Δημοτικής Αρχής για να παίξει ο Πλατανιάς στα Περιβόλια, ενώ γνωστοποίησε ότι είχε επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννη Σπανουδάκη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι

«Με τη συνεργασία της πενταμελούς Επιτροπής Κατασκευής του Γηπέδου, έχουμε επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τις προθεσμίες» ενώ  χαρακτήρισε «γιγάντια την προσπάθεια η οποία καταβάλλεται τη χρονική αυτή περίοδο από την Δημοτική Αρχή».

«Ο Δήμος Χανίων θα κάνει τα πάντα – με ή χωρίς χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία - για την αναβάθμιση του γηπέδου, για να μπορεί να υποδεχθεί τις ομάδες της Α’ Εθνικής», δήλωσε ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι ήδη για το θέμα αυτό, έχει συναντηθεί στην Αθήνα, τόσο με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη όσο και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη.

Μάλιστα σε υπομνήματα που επέδωσε, ζητά την οικονομική τους στήριξη, «λόγω των αυξημένων αναγκών του γηπέδου αλλά και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου προκειμένου η ποδοσφαιρική ομάδα που εκπροσωπεί τον Νομό μας να μην αγωνίζεται μακριά από τα Χανιά μας».

Γνωστοποίησε επίσης ότι έχει αποστείλει μία επιπλέον επιστολή στην Ιερά Σύναξη των Πατέρων της Αρχιεπισκοπής Σινά, όπου ζητά την παραχώρηση για χρήση μίας λωρίδας γης, ανατολικά του σταδίου, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Χανίων Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, αναφέρθηκε στην «συντεταγμένη λειτουργία της Επιτροπής, με στόχο να προλάβουμε τις προθεσμίες» καθώς και στις εργασίες οι οποίες ήδη εκτελούνται στο Γήπεδο και αφορούν την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και την κατεδάφιση των υπαρχόντων αποδυτηρίων, ενώ, όπως πρόσθεσε, άμεσα ξεκινούν και οι εργασίες για την τοποθέτηση του στεγάστρου.

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκαν ακόμη οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Επιτροπής Κατασκευής του Γηπέδου, Δημήτρης Λειψάκης και Μανώλης Κεμεσίδης, τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Περιβολίων καθώς και ο εργολάβος του έργου.


Δείτε εδώ το υπόμνημα – επιστολή του Δημάρχου Χανίων προς τον κ. Ιωαννίδη.Λευτέρης Αντωνακάκης