Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το πτώμα που εντοπίστηκε να επιπλέει στην θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά το απόγευμα της Δευτέρας.

Την Τρίτη ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη όμως το τελικό πόρισμα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ωστόσο για να διευκολυνθεί η έρευνα των λιμενικών αρχών και να γίνει η ταυτοποίηση της σορού, ο κ. Μπελιβάνης έχει ήδη ενημερώσει για τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από δείγματα που έλαβε από το μακάβριο εύρημα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ. Μπελιβάνης ο άντρας που εντοπίστηκε νεκρός στον Πλατανιά δεν φαίνεται να είναι μετανάστης, καθώς από τη λεπτομερή καταγραφή του ρουχισμού του αλλά και από τα 7 χρυσά σφραγίσματα που βρέθηκαν στην κάτω γνάθο του άτυχου άντρα, προκύπτει ότι πρόκειται για άτομο με καλή οικονομική κατάσταση.

Η ηλικία του προσδιορίζεται μεταξύ 50 και 60 ετών και εκτιμάται ότι είναι νεκρός για περισσότερο από ένα μήνα, ενώ η επαφή  με τη θάλασσα έχει οδηγήσει το πτώμα σε προχωρημένη
αποσύνθεση.

Όπως επισημαίνει στο Flashnews.gr ο κ. Μπελιβάνης η κατάσταση της σορού είναι τέτοια που είναι δύσκολο να ανιχνευθεί η αιτία θανάτου, ενώ η πιθανότητα να οφείλεται σε δολοφονία μπορεί να διαπιστωθεί μόνο αν το μοιραίο χτύπημα είναι εξόφθαλμο (πχ πυροβολισμός, μαχαίρωμα).

Εν τω μεταξύ αναφέρθηκαν τρεις περιπτώσεις εξαφάνισης ατόμων  από τις αρχές προς Λιμενικό που διεξάγει τις έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος, ωστόσο καμία από αυτές δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του πτώματος που ο κ. Μπελιβάνης έχει περιγράψει στους άντρες του λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά, όταν λουόμενοι το είδαν να επιπλέει σε κοντινή σχετικά απόσταση από την παραλία.

Τη σορό του άντρα περισυνέλεξαν οι λιμενικοί που έφτασαν με το πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ενημέρωσε όλες τις λιμενικές αρχές του νησιού, καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προκειμένου να γνωστοποιήσει το γεγονός και να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν άτομα, τα οποία αγνοούνται το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι οι λιμενικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η σορός του άντρα να μεταφέρθηκε στα παράλια του Ρεθύμνου λόγω των ανέμων και των κυμάτων, από περιοχή ακόμα και εκτός Κρήτης.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook