Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου Παναγιώτης Γετίμης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος δεν ήταν παρών στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο την ημέρα της έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης -βρισκόταν στη Γερμανία για λόγους υγείας- και μετά την εμφάνισή του στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει «άδικη» την καταδίκη τόσο του ιδίου, όσο και των συναδέλφων του Δημήτρη Κώνστα και Κωνσταντίνου Παπαθανασόπουλου και υποστηρίζει από την έρευνα της Δικαιοσύνης και το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους.

Αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του: «Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε έστω και ένα συγκεκριμένο επιβαρυντικό στοιχείο για τους πρυτάνεις, ενώ ο βασικός υπεύθυνος συγκατηγορούμενος, τέως προϊστάμενος Γραμματείας, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους καθηγητές επειδή άδικα ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση.

Επιπλέον, αποδείχθηκε ξεκάθαρα στην ακροαματική διαδικασία, με στοιχεία που καταθέσαμε, ο τρόπος με τον οποίο το κύκλωμα των υπαλλήλων μάς εξαπατούσε, εκδίδοντας πλαστά στοιχεία για δήθεν αποφάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Ολα αυτά τα οποία αναφέρονται στον Τύπο περί ειδών πολυτελείας (Φεράρι, τζακούζι, χαλιά, μάρμαρα, μοκέτες) δικαιολογημένα εξοργίζουν την κοινή γνώμη και εξοργίζουν ακόμη περισσότερο εμάς τους καθηγητές. Ωστόσο, αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν μας αφορούν καθόλου: ούτε αποφάσεις πήραμε γι’ αυτά, ούτε βρέθηκε απολύτως τίποτα στην κατοχή μας ενώ, αντίθετα, βρέθηκαν σε ιδιοκτησίες άλλων κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων».

Ακόμη, ο ίδιος αφήνει αιχμές για τη Δικαιοσύνη σημειώνοντας πως η καταδίκη του ιδίου αλλά και των συναδέλφων του «υπαγορεύτηκε από ξένα προς τη Δικαιοσύνη κριτήρια και σκοπιμότητες».

Τέλος, αναφέρει πως διαθέτει μόνιμη άδεια παραμονής στη Γερμανία, όπου και εργάζεται στο πανεπιστήμιο και ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα με στόχο την τελική δικαίωσή του.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και, σήμερα, αγωνίζομαι όχι μόνο για την προσωπική μου δικαίωση, αλλά και για την αποκατάσταση του κύρους της ακαδημαϊκής ιδιότητας που πλήττεται ευθέως από την απόφαση αυτή. Η Οδύσσεια αυτή έχει πλήξει, ήδη, πολύ σοβαρά την επαγγελματική, οικονομική, κοινωνική και φυλακή προσωπική μου ζωή», καταλήγει.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook