Για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η πρέσβης της Αυστραλίας Τζένη Μπλούμφιλντ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι η δυναμική παρουσία των Ελληνο-αυστραλιανών κοινοτήτων και στις δύο χώρες αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για στενότερη συνεργασία στην προώθηση του τουρισμού, προς όφελος και των δυο χωρών.

Σε δηλώσεις της, η κ. Μπλούμφιλντ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό μέρος των σχέσεων Αυστραλίας-Ελλάδας, με πάνω από 100.000 Αυστραλούς επισκέπτες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Αναφέρθηκε επίσηςσε αυστραλιανές εταιρείες, που όπως είπε, έχουν επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα σε υπηρεσίες τουρισμού, στις μεταφορές και στις τουριστικές υποδομές, καθώς και στον επιχειρηματικό τουρισμό. Σημείωσε μάλιστα ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προσφέρει «σημαντικές ευκαιρίες» για επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Υπογράμμισε τέλος ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να συνδράμει «με όποιο τρόπο μπορεί σε αυτή τη προσπάθεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook