Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Μανώλης Φωτάκης ανέλυσε το πλάνο του φορέα «ΟΦΗ 2012» υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να γίνει ο αιμοδότης της ΠΑΕ ΟΦΗ». Διαβάστε τι είπε για το πλάνο που θα χαράξει ο «ΟΦΗ 2012».

Σιγά – σιγά γίνονται γνωστά τα ονόματα των υποστηρικτών του «ΟΦΗ 2012» και ένα από αυτά είναι και ο έγκριτος νομικός Μανώλης Φωτάκης. Ο κύριος Φωτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV CRETA ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα βήματα που θα ακολουθήσουν στον «ΟΦΗ 2012» αλλά και τους στόχους του.

«Αυτός ο φορέας δεν έχει καμία διάθεση για να «καπελώσει» την ΠΑΕ αλλά ο στόχος της είναι να την βοηθήσει οικονομικά και να βρει ανθρώπους, επιχειρηματίες και απλούς Ομιλίτες που θα συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Παράλληλα, ο Μανώλης Φωτάκης ξεκαθάρισε ότι ο φορέας “ΟΦΗ 2012″ δεν θα συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση καθώς αφενός δεν είναι σκοπός της να διοικήσει και αφετέρου δεν υπάρχει ο χρόνος για να πάρει επίσημη μορφή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο TV CRETA

Για την ιδέα δημιουργίας του «ΟΦΗ 2012»: «Αυτήν την κίνηση κουβεντιάζουμε εδώ και αρκετές ημέρες και πραγματικά χρειάζεται ένας τέτοιος φορέας. Ήδη, εδώ στην Αθήνα αρκετές ΠΑΕ έχουν προχωρήσει στην σύσταση τέτοιων φορέων που είναι απαραίτητοι σε αυτήν την περίοδο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα αποτελέσει μια «ομπρέλα» και θα μπουν από κάτω όλοι εκείνοι που αγαπούν τον ΟΦΗ. Θα πρέπει να υπάρξει ομόνοια, ενότητα και σύμπνοια που θα βοηθήσουν τον ΟΦΗ. Εφόσον γίνει αυτό τότε θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες που θα καταβάλουν π.χ. ένα ποσό των 1.000 και των 2.000 ευρώ. Θα μπορούν να συμμετάσχουν και Ομιλίτες που θα δώσουν το βαλάντιο τους. Εφόσον γίνει αυτό και δημιουργηθεί συντεταγμένα αυτός ο φορέας τότε θα μπορεί να δοθεί στην ΠΑΕ μια σημαντική βοήθεια. Αυτός ο φορέας θα έχει πλήρη διαφάνεια, θα έχει την δική της Γενική Συνέλευση, θα δώσει μια τεράστια οικονομική βοήθεια στην ΠΑΕ και θα έχει σχέδιο».

Για το γεγονός ότι επιχειρούνται και άλλες τέτοιες προσπάθειες: «Περιμένω να δω το πλάνο που ακολουθούν οι άλλες ΠΑΕ. Ήδη μίλησα με τον συνάδελφο, τον κύριο Βερβεσό που έχει συντονίσει την προσπάθεια του Παναθηναϊκού και μου εξήγησε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τις ΠΑΕ. Επειδή στον ΟΦΗ υπάρχει πάντα μια καχυποψία θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η προσπάθεια δεν έχει καμία σχέση με την Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ. Δεν έχει συσταθεί ακόμα και πρέπει να εγκριθεί η ίδρυση της από το πρωτοδικείο. Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου και της Κρήτης ότι ο ΟΦΗ δεν είναι μια «πυγολαμπίδα» που άστραψε και έσβησε. Είναι ένα μέγεθος που παραμένει πάντα ψηλά».

Για την ημερομηνία ίδρυσης του φορέα: «Όταν θα είμαστε όλοι έτοιμοι και θα έχουμε συμφωνήσει στο πλάνο θα καλέσουμε τον κόσμο να συμβάλει στην προσπάθεια. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η προσπάθεια δεν έχει σκοπό να «καπελώσει» την ΠΑΕ. Πραγματικά αν υπήρχε αυτός ο φορέας, τότε η ΠΑΕ δεν θα έφτανε στο σημείο να προσφύγει στο Πρωτοδικείο για να αναδείξει νέα διοίκηση. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπήρξαν για να δημιουργηθεί διοίκηση Πρωτοδικείου. Αν είναι δυνατόν να φτάσουμε ως ο ΟΦΗ στο πρωτοδικείο, τότε σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ο φορέας μπορεί να δώσει λύση. Αν δείτε το πλάνο που έχουν χαράξει οι συνάδελφοι, θα καταλάβετε ότι αυτός ο φορέας θα είναι κύριος αιμοδότης των ΠΑΕ. Για να συσταθεί ένα σωματείο απαιτούνται κάποιες διαδικασίες που χρειάζονται χρόνο. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσει η ίδρυση της και τα πρώτα μέλη θα βγουν στην επιφάνεια».

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον «ΟΦΗ 2012»: «Εμένα είναι χαρά μου να υπάρξει πολυφωνία στην ΓΣ. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ζωντάνια στην ΠΑΕ ΟΦΗ και χαροποιεί εμάς τους Ομιλίτες. Οραματιζόμαστε αυτόν τον φορέα για να λειτουργήσει ως αιμοδότης της ΠΑΕ με ανθρώπους από το Ηράκλειο, την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα όπως το ίδιο βλέπουν και οι άνθρωποι που το επεξεργάζονται. Υπάρχει ενδιαφέρον και δέχομαι αρκετά τηλεφωνήματα που με προτρέπουν να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα».

Για την επίθεση του Σήφη Κορωνάκη: «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Σήφη Κορωνάκη και ίσα – ίσα μας συνδέει μια φιλία χρόνων. Είχαμε διοργανώσει μια εκδήλωση για τον Αργύρη Μπουρδαμή αλλά τον βοήθησα και σε άλλες υποθέσεις. Τα θέματα όμως για τον ΟΦΗ δεν μας συνδέουν μόνο από την αγάπη αλλά και από το κοινό. Εγώ εξέφρασα πολύ σεμνά την άποψη μου. Εξέφρασα την άποψη μου για τα θέματα που χρειάζεται να τρέξει η ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν έχω τίποτα με τον Σήφη Κορωνάκη αλλά αντιθέτως το άγχος μου και η αγωνία μου είναι να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Αυτή η παρέμβαση μου ήθελε να προλάβει τυχόν συμφωνίες και να προφυλάξει τον Σήφη Κορωνάκη. Πάντα υπάρχουν καλοπροαίρετοι που βάζουν λόγια και μεταφέρουν λάθος εντυπώσεις. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τον χαρακτήρα μου ότι ο Φωτάκης δεν είναι φερέφωνο κανενός. Είμαι από αυτούς που επέμειναν ώστε να μην προχωρήσει ο ΟΦΗ σε καμία ενέργεια».

Για την δήλωση του στο athleticradio.gr: «Από την στιγμή που προκηρύσσεται η Γενική Συνέλευση, πρέπει να παίρνονται τότε οι αποφάσεις που επηρεάζουν καθοριστικά το σωματείο. Είδα παλιά μέλη του ΔΣ και ιστορικά στελέχη του ΟΦΗ που εξέφρασαν την αντίθεση τους με όσα έγιναν με το Νίκο Αναστόπουλο. Εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν και για εμένα προέχει να πάμε συντεταγμένα ώστε να προκύψει ένα συμβούλιο που μακάρι να είναι μέσα και ο Σήφης Κορωνάκης».

Για την παραίτηση του Ντίνου Μανταδάκη: «Σε μια οικονομική συγκυρία που οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που προστατεύει τους ποδοσφαιριστές. Όμως δεν γίνεται αυτήν την εποχή να υπάρχει παίκτης που να υπογράφει αλλού και να πληρώνεται από τον ΟΦΗ. Οι προσπάθειες του Ντίνου Μανταδάκη έγιναν κάτω από μεγάλες αντιξοότητες και μεγάλες δυσκολίες. Πιστεύω ότι η απόφαση του πάρθηκε κάτω από συναισθηματική φόρτιση και πρέπει να επανεξεταστεί».

Για την Γ.Σ. της 11ης Ιουλίου: «Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί η λύση στην ΠΑΕ ώστε να πάρει αυτές τις αποφάσεις που απαιτούνται για το μέλλον της».

πηγη: gentikoule.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook