Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έστειλε ένα \”θερμό\” συγχαρητήριο μήνυμα στην Αλγερία για τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της, υπογραμμίζοντας τον \”σημαντικό ρόλο\” της στον \”παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας\”, μετέδωσε το πρακτορείο APS.

\”Η Αλγερία εξακολουθεί να διαδραματίζει ρόλο κλειδί στον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και είναι ένας σημαντικός εταίρος σε θέματα ασφάλειας στην περιοχή\”, αναφέρει ο Ομπάμα στο μήνυμά του.

\”Ο αμερικανικός λαός είναι ευγνώμων για τη δέσμευση της Αλγερίας στη διεξαγωγή αυτής της μάχης\”, σημειώνει.

\”Οι δύο χώρες μας υπέστησαν τις συνέπειες του εξτρεμισμού\”, δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη δεκαετία του αντί-ισλαμικού εμφυλίου πολέμου στην Αλγερία.

Μοιράζονται \”τη δέσμευση για την οικοδόμηση ειρηνικών και πλουραλιστικών κοινωνιών στις οποίες ακούγονται οι φωνές όλων των πολιτών\”, προσθέτει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγχαίρει επίσης τον Πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα για \”τις συνεχιζόμενες προσπαθειές του για την οικοδόμηση ενός σταθερού και δυναμικού κράτους για τον αλγερινό λαό 50 χρόνια μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του\”.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook