Μπορεί κάποιοι να τον χαρακτηρίζουν ως \”λαικιστή\”, όμως σίγουρα ο ομογενής ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γ. Χατζημαρκάκης εξέφρασε όλους τους Έλληνες \”απαντώντας\” στις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού περι κλεισίματος των συνόρων εαν η Ελλάδα βγεί εκτός ευρωζώνης λόγω του κύματος μετανάστευσης.

\”Πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα\” είπε ο κ.Χατζημαρκάκης.

Όμως το ζουμί της υπόθεσης είναι σε αυτά που είπε στην συνέχεια :

«Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».

Και επι της ουσίας εαν ο κ.Κάμερον θέλει να έχει λόγο στα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη ας εγκαταλείψει την λίρα του και ας μπει στο ευρώ.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook