Δύο και όχι μία και μάλιστα δίδυμες ήταν τελικά οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στις 2:46 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Απο την τελική επεξεργασία των δεδομένων που έστειλαν στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο τα σεισμολογικά ινστιτούτα, προκύπει πως τα ξημερώματα υπήρξαν δίδυμες σεισμολογικές δονήσεις σχεδόν με τα ίδια μεγέθη.

Σύμφωνα με το Κέντρο, η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών (mb) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 2:46:35, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 91 χιλιόμετρα απο την Ιεράπετρα και εστιακό βάθος 69 χιλιομέτρων.

Εννέα δέκατα του δευτερολέπτου,μετά, δηλαδή στις 2:45:35:09 σημειώθηκε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών (mb), με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 89 χιλιόμετρα απο την Ιεράπετρα και εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων.

Δείτε την αναλυτική καταγραφή των σεισμολογικών ινστιτούτων στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

\"\"

Επίσης στις 6:47 το πρωί σημειώθηκε μια ασθενής σεισμική δόνηση η οποία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε μέγεθος 3,0 βαθμούς (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 63 χιλιομέτρων δυτικά της Γαύδου και εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook