Με τους Ομογενείς της Γερμανίας πέρασε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας η Βουλευτής Χανίων, Ευαγγελία Κουρουπάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους απόδημους Έλληνες της Νυρεμβέργης.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Μαρτίου συναντήθηκε με τις Ελληνικές Κοινότητες των Αποδήμων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Με τους παρευρισκομένους Ομογενείς, η Βουλευτής, συζήτησε τόσο για την γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Απόδημοι της Γερμανίας.

Τιμητική εκδήλωση για τη Βουλευτή Χανίων διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο Σύλλογος Κρητών Νυρεμβέργης, πρόεδρος του οποίου διατέλεσε για χρόνια ο πατέρας της Σταύρος Κουρουπάκης. Εκεί, συναντήθηκε με τους Κρητικούς συμπατριώτες της οι οποίοι της ζήτησαν να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς τους στους επαναπατρισθέντες συμπατριώτες, φίλους τους και συγγενείς σ’ όλη την Κρήτη.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι συναντήσεις της κυρίας Κουρουπάκη την Κυριακή 6 Μαρτίου στην Ελληνική Εκκλησία της Νυρεμβέργης, με τον Ιερέα και καθηγητή της, Πατέρα Αλέξανδρο Τζατζάνη, με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Νυρεμβέργης και καθηγητή της, Theo Αγαθαγγελίδη, με παλιούς συμμαθητές, δασκάλους, φίλους της αλλά και με μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook