Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς μυστηριώδης ασθένεια έχει σκοτώσει 61 παιδιά τους τελευταίους τρεις μήνες στην Καμπότζη.

Η ασθένεια εκδηλώνεται και σκορπά το θάνατο μέσα σε 24 ώρες. Μέχρι στιγμής 61 παιδάκια έχουν πεθάνει, τα περισσότερα από τα οποία ήταν κάτω των 3 χρόνων.

Τα παιδιά είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, και στη βόρεια πόλη Σιέμ Ριπ από τον Απρίλιο με υψηλό πυρετό και ενδείξεις προβλημάτων στην περιοχή του εγκεφάλου ή στο αναπνευστικό σύστημα ή και στα δύο.

Τα 60 από τα 61 παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και εξέπνευσαν εμφάνισαν «ταχεία επιδείνωση της αναπνευστικής τους λειτουργίας», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υγείας της Καμπότζης και άλλους εταίρους του στη χώρα για να βρει τις αιτίες και την προέλευση της ασθένειας», ανέφερε σε μήνυμά του ο  ΠΟΥ.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Man Bung Heng σημείωσε ότι οι αρχές ίσως χρειαστούν αρκετό καιρό για να εξακριβώσουν την ασθένεια και δήλωσε ότι έχουν ήδη ειδοποιήσει τις γειτονικές χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook