Με δεκατέσσερα άτομα να συνθέτουν την αποστολή, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων θα συμμετάσχει στο 22ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή (6/7) έως και την Κυριακή (8/7) στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Στόχος του Ν.Ο.Χ. που έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο είναι να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία αλλά και ν’ αποκτήσει εμπειρίες, μιας και στην ουσία, ο Μανόλης Αγγελάκης \”χτίζει\” μία νέα ομάδα.
Όπως δηλώνει: \”Θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα νέα παιδιά που στελέχωσαν φέτος την αγωνιστική ομάδα σε συνδυασμό με τους παλαιοτέρους αθλητές. Πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι για τέσσερις μήνες δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση στην θάλασσα λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως επίσης κι ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν είχαμε εξωλέμβια μηχανή για να γινόταν σωστά η προπόνηση. Χτίζουμε μια νέα ομάδα, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν τα επόμενα χρόνια, αρκεί να καταφέρουμε να αποκτήσουμε ξανά τα μέσα για να γίνεται σωστά η προπόνηση\”.
Αναλυτικά, η αποστολή για τον Ν.Ο. Χανίων, είναι η εξής:
Αναστάσης Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Κοντάκος, Εμμανουήλ Παπαδάκης, Ευφραίμ Παντελάκης, Παναγιώτης Ποντικάκης,  Κωνσταντίνα Σαράντου, Ελένη Αλειφέρη, Ευαγγελία Σηφάκη, Ζωή Δημητρουλάκη, Στέφη Βεργανελάκη, Κλεάνθη Σηφάκη, Αντωνία Μπερτσουλάκη, Αντωνία Ζουλάκη και Φραντζέσκα Ροκάκη.
Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή (6/7) με τις τεχνικές συσκέψεις και άλλα διαδικαστικά θέματα ενώ το Σάββατο (7/7) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά, οι ημιτελικοί και οι τελικές σειρές.
Οι τελικοί αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Κυριακή (8/7).
Επίσης, το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει και αγώνες για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Special Olympics) που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (8/7) στον ίδιο χώρο. Πρόκειται για αγώνες όπου σε επίπεδο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος για την  συγκεκριμένη κατηγορία πραγματοποιούνται για πρώτη φορά και ουσιαστικά παίρνουν το βάπτισμα ορισμένα από τα παιδιά που ασχολούνται στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων με το Κανόε Καγιάκ.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Κ1 200μ. είναι οι Νεκτάριος Παπαδοκοκολάκης, Βασίλης Ραϊσάκης, Βαγγέλης Παντελάκης και Ρούσσος Κοτσιφάκης ενώ στην Κ2 UNIFIED ο Κωνσταντίνος Γαροφαλάκης με παρτενέρ τον Αναστάση Αναγνωστόπουλο και ο Κυριάκος Πετρόχειλος με παρτενέρ τον Παναγιώτη Κοντάκο.
Σύμφωνα με τον Μαν. Αγγελάκη: \”Ευχόμαστε να μπορέσουμε να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά μια νέα νότα χαράς μέσα από το άθλημα του Κανόε Καγιάκ\”.
Από την πλευρά του ο έφορος του τμήματος Κανόε Καγιάκ, Δημήτρης Καλλιβρετάκης, δηλώνει: \”Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παρότι η προετοιμασία της ομάδας μας ήταν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν πάρα πολλά λόγω της κλοπής της εξωλέμβιας μηχανής καθώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολύ λίγες προπονήσεις. Το ευχάριστο είναι πως τα παιδιά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, σίγουρα όμως οι υποχρεώσεις σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλες. Από εκεί και πέρα, είναι μεγάλη μας τιμή που θα έχουμε μαζί μας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και ελπίζουμε να διασκεδάσουν αυτή τους τη συμμετοχή στους αγώνες\”.
Υποστηρικτής της ομάδας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι ο επίσημος χορηγός του τμήματος, η μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία, ΑΝΕΚ LINES!

nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook