Η Γαλλία φορολογεί τους έχοντες και κατέχοντες: τους πλούσιους, τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών προκειμένου να μειωθεί  το έλλειμμα της χώρας.

 Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ υπολογίζει την εισροή 7,2 δισ.  ευρώ από νέους φόρους και εισροές το 2012 για να τονώσει την γαλλική ανάπτυξη.

Βάσει του νέου προγράμματος, η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή μιας εισφοράς συνολικού ύψους 2,3 δις ευρώ σε νοικοκυριά με εισοδήματα πάνω από 1, 3 εκ. ευρώ καθώς και φορολόγηση ύψους 1,1 δις ευρώ σε μεγάλες τράπεζες και εταιρείες ενέργειας, κατόχους μετόχων πετρελαίου.

Ο ένοικος των Ηλυσίων  δήλωσε ότι οι εύποροι πρέπει να συμβάλουν κι αυτοί ανάλογα με τις ικανότητές τους στην μείωση του ελλείμματος από 5,2% του ΑΕΠ της προηγούμενης χρονιάς σε 4,5% μέσα στο 2012 και σε 3% το 2013.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα \”Guardian\”, η κυβέρνηση του Παρισιού επεξεργάζεται σχέδιο για την φορολόγηση Βρετανών ιδιοκτητών που διαθέτουν εξοχικά σπίτια στην Γαλλία.

Δεν είναι κρυφή η πρόθεση του Γάλλου προέδρου να φορολογήσει ακόμα και τους ξένους πολίτες που διαθέτουν στη χώρα του εξοχικές κατοικίες προκειμένου να επουλώσει τα τραύματα της αιμορραγούσας γαλλικής οικονομίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πλέον η Γαλλία και όχι η Ισπανία είναι ο υπ\’ αριθμόν 1 προορισμός των Βρετανών αγοραστών εξοχικής κατοικίας, οι οποίοι είναι οι πιο δραστήριοι στην Ευρώπη στις εν λόγω επενδύσεις.

Βεβαίως, αυτό συνέβαινε προτού η γαλλική κυβέρνηση κάνει γνωστή την πρόθεσή της να επεκτείνει την αύξηση της φορολογίας και στους κατόχους εξοχικών κατοικιών , είτε είναι Γάλλοι είτε ξένοι πολίτες.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook