Το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη, επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αγαπάκης και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποίησε το Προεδρείο της επιτροπής με τους Διευθυντές των σχολείων Γυμνασίων – Γεν. Λυκείων – ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός για την υλοποίηση παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, έγινε αποτίμηση του έργου της νεοϊδρυθείσας Καλλικρατικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Από τους Διευθυντές των Σχολείων εκφράστηκε η ικανοποίηση για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα επίλυσης των προβλημάτων, καθώς λειτούργησε ένα νέο ευέλικτο σύστημα που μείωσε τη γραφειοκρατία και τις Διοικητικές λειτουργίες που δυσχέραιναν το έργο των παλαιών Σχολικών Επιτροπών.

Επίσης, εκφράστηκε η βούληση της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο ‘‘Πράσινο Ανταποδοτικό Σχολείο’’.

Οι κύριοι άξονες του προγράμματος

Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει σε δύο κύριους άξονες:

1. Στην ανάπτυξη ‘‘πράσινων’’ τεχνολογικών εφαρμογών στα υφιστάμενα σχολικά κτίρια καθώς και στη βελτίωση και αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανικών τους εγκαταστάσεων.

2. Στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση στάσεων και συμπεριφορών της μαθητικής κοινότητας φιλικών προς το Σχολικό και ευρύτερο περιβάλλον.


Στόχος του προγράμματος αυτού θα είναι η εξοικονόμηση πόρων που θα διατίθενται ανταποδοτικά στη σχολική μονάδα καθώς και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε Σχολείου.

 Βάσει αυτών ευελπιστούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας θα προκύψουν έσοδα για την περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δράσεων αλληλεγγύης στα Σχολεία του Δήμου.