«Σκιώδη» κυβέρνηση εντός της κυβέρνησης συγκροτεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναθέτοντας σήμερα κατά τη διάρκεια της ΚΟ εργασίας τομείς προς έλεγχο σε βουλευτές του κόμματός του.

Στο υπουργείο Παιδείας υπεύθυνος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης, Υγείας ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ΠΕΚΑ ο Γιάννης Μανιάτης, Δικαιοσύνης η Θεοδώρα Τζάκρη, Εργασίας ο Γιάννης Κουτσούκος, Ανάπτυξης ο Θάνος Μωραΐτης, Ναυτιλίας ο Νίκος Σηφουνάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Γιώργος Ντόλιος, Εσωτερικών ο Παναγιώτης Ρήγας, Εθνικής Άμυνας ο Πάρις Κουκουλόπουλος, Γεωργίας ο Γιάννης Δριβελέγκας Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Στην ομιλία του στους βουλευτές του κόμματος τόνισε την ανάγκη ενός επικαιροποιημένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου προγράμματος για τη χώρα μας λόγω της αλλαγής των μακροοικονομικών δεδομένων και αναφέρθηκε στη στρατηγική αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης που θα ακολουθηθεί στις συζητήσεις που αρχίζουν σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα συμφωνημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο το οποίο θα βρίσκεται σε συμφωνία με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν για Ισπανία - Ιρλανδία μπορούν να εφαρμοστούν για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, που αποτελούν όμοιες περιπτώσεις.

Αφετηρία, όπως είπε, είναι η ανάγκη επαναξιολόγησης των μακροοικονομικών προβλέψεων της τρόικας για το 2012 και τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017.

protothema.gr