Σε ισχύ τέθηκε ο Nέος Οικοδομικός Κανονισμός από τις 4 Ιουλίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, ο νέος κανονισμός έχει ως στόχο να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, εναρμονίζοντας την πρακτική με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτιρίων, ενώ υποστηρίζει με κίνητρα το σχεδιασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός σέβεται πολλές προβλέψεις του προηγούμενου ΓΟΚ και διατηρεί τις δομές της πόλης που είναι ορατές και αξιοποιήσιμες για την ογκοπλαστική μνήμη της.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός «παρέχει σημαντικές νέες δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων, με στόχους κυρίως τη βελτίωση του μικροκλίματος στα αστικά σύνολα με υψηλή πυκνότητα, την αύξηση των διατιθέμενων χώρων πρασίνου και των χώρων που διατίθεται σε κοινή χρήση» και στοχεύει, παράλληλα, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook