Το πλαίσιο για την ανασύσταση της παράταξης θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εναρκτήρια ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ζητήσει να σταματήσει η εσωστρέφεια των στελεχών και να επιστρέψει η αυτοπεποίθηση.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να αναφερθεί στη σχέση ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης, αλλά και στην επικοινωνία που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα όργανα του κόμματος και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Παράλληλα θα ζητήσει από τα στελέχη να αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και να τις μεταφέρουν στις ομάδες εργασίας του κόμματος, στις οποίες και θα συμμετέχουν.

Όπως έγινε εχθές γνωστό στην Εθνική Συνδιάσκεψη δεν πρόκειται να δώσει το παρόν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ρόδο όπου θα συμμετέχει στο ετήσιο διεθνές συνέδριο "ICICTE 2012". Εκεί θα λάβει τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην διεθνοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης…

Ερώτημα παραμένει αν θα εμφανιστούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άλλα στελέχη, όπως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και η κα Άννα Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Γιάννη Ραγκούση ο πρώην υπουργός πρόκειται να συμμετέχει στις εργασίες τις Εθνικής Συνδιάσκεψης, αλλά δεν προτίθεται να λάβει τον λόγο.

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην δευτερολογία του εχθές στην κοινοβουλευτική ομάδα, απάντησε εμμέσως στα στελέχη εκείνα που «σηκώνουν» τους τόνους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως «με εντυπωσιάζει πραγματικά μια περίεργη δημοσιότητα που υπάρχει σε σχέση με την Εναρκτήρια Συνδιάσκεψη και ορισμένες κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». Συμπλήρωσε λέγοντας: «υπάρχει πλήρης απώλεια της αίσθησης των μεγεθών - και των μεγεθών των προσώπων, και των μεγεθών διαφόρων υπαρκτών ή δήθεν συλλογικών κινήσεων». Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «παθογενές» το φαινόμενο, «το οποίο αφορά και το σύστημα ενημέρωσης και το πολιτικό σύστημα, αλλά δυστυχώς αφορά και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο που παράγει τις πληροφορίες αυτές».

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε υπογραμμίζοντας: «ελπίζω ότι αύριο με τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στην Εναρκτήρια Συνδιάσκεψη  όλα αυτά θα σαρωθούν, ώστε, αν μη τι άλλο, ο καθένας να αποκτήσει αίσθηση του μεγέθους του και αίσθηση των ευθυνών του και για το παρελθόν και για το μέλλον».

 

protothema.gr