Με επιτυχία και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες διεξήχθη την Πέμπτη 10 Μάρτη η συναυλία που οργάνωσε η ομάδα νέων εργαζομένων και ανέργων«δικαίωμα» και ο Παγκρήτιος σύλλογος καλλιτεχνών.

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες βρέθηκαν στην πλ. Ελευθερίας για να ακούσουν κρητική μουσική και να ενισχύσουν την προσπάθεια για την ίδρυση συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων.

Η ανάγκη για οργάνωση των ανέργων είναι πλέον τεράστια, καθώς οι άνεργοι στο Ηράκλειο έχουν φτάσει τις 30.000 με 3000 από αυτούς να είναι πτυχιούχοι, ποσοστό δηλαδή πάνω από 14% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η συλλογή υπογραφών για την κατάθεση του καταστατικού στο πρωτοδικείο έχει ήδη ξεκινήσει και ο αριθμός υπερβαίνει κατά πολύ τον απαιτούμενο. Το θέμα όμως έχει «κολλήσει», ως συνήθως, στα 500 ευρώ των δικαστικών εξόδων. Και μάλιστα αυτό το ποσό θα πρέπει να το μαζέψουν άνεργοι που αγωνιούν για την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα ήταν αδύνατη χωρίς την βοήθεια του Παγκρήτιου συλλόγου καλλιτεχνών και πολλών τοπικών καταστημάτων που χορήγησαν τα ποτά και τα τρόφιμα της εκδήλωσης.

Η προσπάθεια για την ίδρυση και την μαζικοποίηση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων θα συνεχιστεί με περισσότερη πλέον όρεξη και αποφασιστικότητα καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα, άλλα και μία προσπάθεια που αγκαλιάζεται από όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της Ηρακλειώτικης κοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook