Οργανωτικός πυρετός επικρατεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του τριημέρου των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Η ηγεσία του κόμματος γνωρίζει ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα κληθεί να τοποθετηθεί στην Βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά και γι αυτό επιθυμεί να τελειοποιήσει την τακτική της αντιπολιτευτικής της επέλασης.

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ.Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι προκειμένου να οριστικοποιηθεί η φόρμουλα συνεργασίας μεταξύ κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος και βουλευτών που θα αναλάβουν τις βασικές τοποθετήσεις ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποδόμηση των προγραμματικών δηλώσεων των υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι οι 3 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος είναι οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ σε κάθε υπουργό θα αναλάβει να απαντήσει ο αντίστοιχος «σκιώδης υπουργός» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τριπλός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

-Να αποδείξει από την πρώτη ημέρα ότι αποτελεί σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση

-Να επισημάνει εκείνα τα ζητήματα για τα οποία θα ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως αποκρατικοποιήσεις, εργασιακά, απολύσεις κ.α.

-Να αποδείξει ότι εκφράζει τον μοναδικό ουσιαστικό πολιτικό αντίλογο και άρα ότι αποτελεί το «φρένο» στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook