Mε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο συλλέγει στοιχεία και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Νωρίτερα, σε επικοινωνία που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών με τον Έλληνα πρεσβευτή στο Τόκιο, έγινε γνωστό ότι τόσο οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας, όσο και οι περισσότεροι Έλληνες με τους οποίους έχουν έρθει σε επικοινωνία είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, οι Έλληνες που ζουν στις πληγείσες περιοχές υπολογίζονται σε 300 άτομα.

Με μήνυμα του προς τον Ιάπωνα ομόλογό του Τακεάκι Ματσουμότο, ο Υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας εκφράζει τα αισθήματα συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον λαό της Ιαπωνίας, που επλήγη από το σημερινό καταστροφικό σεισμό.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται ότι δεδομένων των ζημιών που έχουν υποστεί τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στην Ιαπωνία και του φόρτου που αντιμετωπίζουν, παρακαλούνται όσοι έχουν στοιχεία σχετικά με οικείους τους που βρίσκονται στην Ιαπωνία να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα:
+30210 368 1730, +30210 368 1259

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook