Επί δυο μήνες είχαν γίνει  πραγματικός εφιάλτης για τους  ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Ρόδο και τις γύρω περιοχές, τα τρία μέλη μιας σπείρας αλλοδαπών! Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έκαναν τουλάχιστον 30 διαρρήξεις, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

Τα ίχνη που άφησαν οι δράστες  στα αυτοκίνητα που χτύπησαν, στις περιοχές Σαν Φραντσίσκο, Ψαροπούλα, Σταδίου Διαγόρα, Αρχαίου Σταδίου, Κάτω Πέτρες, την Ακρόπολη και περιμετρικά της παλιάς πόλης της Ρόδου, ήταν αρκετά και οι άνδρες της Ασφάλειας τα αξιοποίησαν για να μπορέσουν να τους βρουν. Οι αλλοδαποί, ένας 19χρονος Παλαιστίνιος, ένας 26χρονος Αλγερινός και ένας 30χρονος Λίβυος, έπεσαν στα χέρια τους και στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια και ένα τσεκούρι!

Στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν πολλά ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, αλλά και χρήματα που είχαν κλέψει από τα αυτοκίνητα. Όσα αναγνωρίστηκαν επιστράφηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στην Ασφάλεια Ρόδου και οι αστυνομικοί καλούν τα θύματα διάρρηξης να δουν αν είναι δικά τους. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

 

protothema.gr