«Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ευ.Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «σήμερα ξεκινάμε την πορεία ανασύστασης» του κόμματος, αρχίζοντας από την «αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα».

«Στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό» συνέχισε και απηύθυνε «πρόσκληση συμπόρευσης» σε όλο τον ελληνικό λαό για τη δημιουργία μίας «νέας κοινωνικής συμφωνία». «Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας. Δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης» επισήμανε, τονίζοντας ότι «οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά σε στελέχη που αρνούνται να συμβάλουν στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αναγκαίο» να μιλήσει σε «προσωπικό τόνο», καθώς «έχει διαρραγεί σε πολλά σημεία και ο ηθικός και συναισθηματικός συνεκτικός ιστός της παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι περιβάλλονται με μία ιδιόρρυθμη ασυλία «ανεπίτρεπτες, μικρόψυχες συμπεριφορές ανθρώπων που απλώς έχουν το θράσος να επιδίδονται σε αυτές». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να «χάνεται η αίσθηση των πολιτικών μεγεθών, ατομικών και συλλογικών».

Ο κ. Βενιζέλος είπε αυτό «βλάπτει την παράταξη» και «αυτοί που βλάπτουν την παράταξη, την έβλαψαν και τα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά». Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε: «Δεν θα τη βλάψουν και τώρα. Φτάνει, αρκετά».

 Συνεχίζοντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πολύ κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, σημειώνοντας όμως ότι η αλλαγή ηγεσίας έγινε «με μεγάλη καθυστέρηση, παρά τις αντίθετες και επίμονες προτάσεις μου». «Έκανα ό,τι μπορούσα στο όνομα της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος με μία διαμορφωμένη κατάσταση και μέσα σε πολύ αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στρατεύτηκε στο ΠΑΣΟΚ «μέσα στις διαλυτικές για τη χώρα και την παράταξη συνθήκες του 1989, όταν κάποιοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο σκάφος» και τόνισε:

«Στάθηκα στο πλευρό του κατηγορούμενου Ανδρέα Παπανδρέου όταν πολλοί έσπευδαν να τον απαρνηθούν και να τον απαξιώσουν. Αποδέχθηκα το αποτέλεσμα της διαδικασίας του 2007 με σεβασμό στην ενότητα της παράταξης και στάθηκα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δίνοντας σκληρούς αγώνες στη Βουλή, χωρίς να ενδώσω σε προεκλογικές ευκολίες και λαϊκισμούς το 2009. Άσκησα με αίσθημα εθνικής ευθύνης και κυβερνητικής αλληλεγγύης τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας, διατυπώνοντας με αγωνία κρίσιμες προτάσεις για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όπως η επίμονη πρότασή μου να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκριση της πρώτης δανειακής σύμβασης».

«Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Αναφέρομαι στη βάση της παράταξης και στον ελληνικό λαό. Δεν με δελεάζει τίποτα που συνδέεται με την κομματική ή την κυβερνητική εξουσία, αλλά και δεν με κάμπτει τίποτα στην εκτέλεση της εντολής που έλαβα από τη βάση της παράταξης και θα την τιμήσω» κατέληξε για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook