Σε νέο γύρο ελέγχων στο υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει το τεχνικό κλιμάκιο τη τρόικας από την προσεχή Τρίτη 10 Ιουλίου.

Σήμερα οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζουχ ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση για τη βούληση της νέας ηγεσίας του υπουργείου να εφαρμόσει πλήρως τα συμπεφωνημένα και τα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Ο υπουργός Εργασίας που εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνάντηση, ξεκαθάρισε ότι έχουν γίνει ελάχιστα θετικά βήματα ως προς την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και δεσμεύτηκε ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εξετάσουμε την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος της Δανειακής Σύμβασης.

Ενημερώσαμε για τις σημαντικές εξελίξεις που είχαμε στην αγορά εργασίας το προηγούμενο διάστημα, την πορεία της Ανεργίας και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Τα πρώτα θετικά σημάδια ως προς την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, αρχίζουν και εμφανίζονται. Το μοναδιαίο κόστος εργασίας κινείται πλέον σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ ανακτάται και η απώλεια ανταγωνιστικότητας των προηγούμενων ετών.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής. Χρειαζόμαστε όμως συστηματική προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να πετύχουμε το στόχο της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την ανάσχεση της ανεργίας. Ο έλεγχος της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης αδήλωτης εργασίας. Ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Οργανισμών Πρόνοιας. Ο περιορισμός της σπατάλης και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας.

Αυτές είναι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας και θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνατότητες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε θετικά».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook