Οι ψηφοφόροι στο Λος Άντζελες θα προσέλθουν στις κάλπες το Νοέμβριο, όχι μόνο για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, αλλά και για να αποφασίσουν αν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Los Angeles Times» το Ίδρυμα Υγειονομικής Περίθαλψης AIDS του Λος Άντζελες συγκέντρωσε περισσότερες από 370.000 υπογραφές, για το αν πρέπει να τεθεί το θέμα στην ψηφοφορία του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας έτσι το όριο των 320.000 υπογραφών που απαιτούνται για έγκριση.

Τον Ιανουάριο οι αρχές της πόλης του Λος Άντζελες ζήτησαν τη χρήση προφυλακτικών σε όλες τις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην πόλη, αφού προηγήθηκε η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών από το Ίδρυμα ώστε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο πλαίσιο έκτακτης εκλογικής διαδικασίας.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ το Μάρτιο, αλλά η πόλη εξακολουθεί να εξετάζει τρόπους εφαρμογής της, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Μάρτιο ανάμεσα σε 1.000 πιθανούς ψηφοφόρους έδειξε ότι το 63% θα στήριζε το μέτρο.

Πολλοί παραγωγοί ταινιών πορνό αντιτίθενται στην χρήση προφυλακτικών ισχυριζόμενοι ότι το κοινό θέλει να βλέπει σκηνές σεξ στις οποίες δεν λαμβάνονται προφυλάξεις. Οι ίδιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι αν το μέτρο ισχύσει, πολλές εταιρίες παραγωγής ταινιών πορνό θα φύγουν από την περιοχή.

Ωστόσο, ο διευθυντής του Ιδρύματος Μάικλ Βάινσταϊν δήλωσε ότι τέτοιου είδους προβληματισμοί δεν θα πρέπει να υπονομεύσουν το μέτρο.

«Αυτό είναι ένα ερώτημα ηθικής. Θα έχουμε δούλους και παιδιά-σκλάβους στην Καλιφόρνια, επειδή αυτό συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα στο εξωτερικό;», είπε ο ίδιος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook