Ουσιαστική και χρήσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος την πρώτη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με μέλη της τρόικας στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει συνολικά η χώρα και «δεν έχουμε παρά να εργαστούμε σκληρά».

Όσον αφορά το μέλλον, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι στόχοι παραμένουν, είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε», αλλά διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκαν σε βάθος τα οικονομικά μεγέθη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η προτεραιότητά του θα είναι οι αριθμοί και όχι οι ασθενείς είπε: «Δεν έχετε απέναντι σας έναν ανάλγητο άνθρωπο».

Στην πρώτη συνάντηση με την τρόικα, παρόντες ήταν και οι γραμματείς τους υπουργείου Υγείας, που ανέλαβαν ο καθένας ξεχωριστά να ενημερώσει για τον τομέα ευθύνης του.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τη συνάντηση «αναγνωριστική», ενώ ο νέος υπουργός Υγείας ερωτηθείς για το αν η τρόικα έμεινε ικανοποιημένη, απάντησε ότι «δεν δίναμε εξετάσεις».

Στοχεύοντας στο εσωτερικό, ο κ. Λυκουρέντζος σχολίασε -όπως είπε- εγχώριες συμπεριφορές που έχουν στόχο «να επιβάλουν την α ή β άποψη», λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πολιτεύεται με βάση το εθνικό συμφέρον γι’ αυτό συμβιβασμοί και υπαναχωρήσεις δεν νοούνται στην προσπάθειά μας αυτή».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ