Οι εξωγήινοι όχι μόνο ζουν ανάμεσά μας… αλλά μοιάζουν με μέδουσες που έχουν μέγεθος όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Τα μικρά πράσινα πλασματάκια δίνουν τη θέση τους σε γιγάντιες τσούχτρες υποστηρίζει διακεκριμένη Βρετανή επιστήμονας, που δεν άφησε την φαντασία της να καλπάσει, ούτε ήπιε δύο ποτηράκια παραπάνω. Η Βρετανή ερευνήτρια που ειδικεύεται σε δορυφόρους και είναι σύμβουλος στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας τα στοιχεία από νεοανακαλυφθέντες οργανισμούς στους ωκεανούς, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα \”Independent\”.

Για την καθηγήτρια Μάτζι Αντεριν – Πόκοκ , επιστήμονα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρείας \”Astrium\” , οι εξωγήινοι δεν έχουν ανθρώπινη μορφή, απλά είναι προϊόν εξέλιξης ενός κόσμου, όπως ο Τιτάνας, ο δοφυφόρος του Κρόνου.

Η ίδια θεωρεί πως τα πλάσματα αυτά ενώ ίπτανται, διαπερνούν μέσα από σύννεφα μεθανίου. Το σώμα τους μπορεί να φωτιστεί εσωτερικά σαν μία λάμπα.

\”Οι μέδουσες αυτές είναι τεράστιες, μπορεί να έχουν μέγεθος όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και το επάνω μέρος τους θυμίζει πορτοκαλί ομπρέλα. Η αναπαραγωγή τους γίνεται με τη βοήθεια της σιλικόνης. Η πορτοκαλί ομπρέλα μπορεί να λειτουργεί ως καμουφλάζ που τους επιτρέπει να γίνονται αόρατες στους εχθρούς \”, υποστηρίζει η ερευνήτρια και προσθέτει: \”Στα πλαϊνά μέρη τους διαθέτουν κάτι σαν αεροσάκους και όταν θέλουν να προσεγγίσουν το έδαφος, απελευθερώνουν αέριο\”.

H καθηγήτρια, πάντως, υποστηρίζει πως η επικοινωνία μεταξύ τους γίνεται μέσω παλμών φωτός. \”Εμείς, οι άνθρωποι, αυτό που θα σκεφθούμε είναι αυτό που βλέπουμε γύρω μας, ότι , δηλαδή, για να υπάρξει ζωή, απαιτείται νερό και άνθρακας. \”Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πως υπάρχουν είδη ζωής που οφείλουν την ύπαρξή τους στη σιλικόνη και εξελίσσονται με πολύ διαφορετικό τρόπο από τον δικό μας. Γι΄αυτό και το όραμά μου για τους εξωγήινους είναι κάτι που δε μοιάζει με άνθρωπο, λαμβάνει σάρκα και οστά με την βοήθεια της σιλικόνης και θυμίζει τσούχτρα παρά πράσινο ανθρωπάκι\”, υπογραμμίζει.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook