Ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος τομέα Οικονομικών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" κ. Μαριάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τ. Άκερμαν, επεσήμανε τα ερξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν ήδη επισημάνει ότι το Μνημόνιο ΙΙ έχει αποτύχει πλήρως και ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος ακόμη και μετά το κούρεμα δεν είναι διαχειρίσιμο.

Οι θέσεις μας αυτές επιβεβαιώνονται πλήρως μετά και τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν για νέο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 180 δις ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Άκερμαν σαν «λαγός» προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τις νέες διαθέσεις των διεθνών δανειστών που με όχημα τη νέα συγκυβέρνηση σχεδιάζουν την επιβολή Μνημονίου 3 με ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και fast truck λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας.

Καλό θα είναι βεβαίως να γνωρίζουν ο κ. ΄Ακερμαν και οι συν αυτώ ότι ο ελληνικός λαός με την αποφασιστική του στάση όχι μόνο θα ακυρώσει τα νέα σχέδιά τους αλλά και ότι θα βάλει την τρόικα της συγκυβέρνησης στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.»