Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kauppalehti η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jutta Urpilainen όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, νεότερο δημοσίευμα του Dow Jones Newswires μεταδίδει ότι τα παραπάνω αποτελούν ερμηνεία που έδωσε η φιλανδική εφημερίδα και όχι για τις αυτούσιες δηλώσεις της Φιλανδής ΥΠΟΙΚ.

\”Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία\”, φέρεται να δήλωσε η Urpilainen μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.

Υπογράμμισει ωστόσο ότι \”η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια\”.

Η υπουργός Οικονομικών τόνισε ταυτόχρονα ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη.

\”Συλλογική ευθύνη, για το χρέος, τα οικονομικά και τους κινδύνους των άλλων χωρών: δεν θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο\”, ανέφερε η Urpilainen.

Αναγνώρισε τέλος ότι η Φινλανδία \”αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή\” στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. \”Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους\”, δήλωσε.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook